Onderhoud

In dit hoofdstuk laten wij enkele projecten aan bod komen om inzichtelijk te maken dat het bij Mazda zo slecht allemaal nog niet is. Sommige operaties doen wat groots aan, maar uiteindelijk zijn de meeste auto’s goed te behouden voor jarenlang rijplezier.

Hieronder een greep van enkele werkzaamheden.

Verlichting

Verlichting zorgt alleen voor problemen als er tussen de schakelaar en de lamp iets fout gaat. Vaak is dit de aansluiting in het stekkertje zelf. Als je met het draadje in de stekker even op en neer beweegt, kan het zijn dat het draadje dan ook niet echt vast meer zit en door corrosie aangetast is. Wanneer het massa betreft dan kunnen er de vreemdste dingen gebeuren. Mocht je echt vreemde reacties tegenkomen, loop de stekkers in de motorruimte na en de massapunten.


Benzinegeur

Benzinegeur door de auto kan van de aansluiting bij het brandstoffilter komen of van een slechte vulpijp. De benzineslang kan na verloop van tijd scheurtjes vertonen en zo lekkage rondom het filter veroorzaken. De vulpijp zit verborgen achter een afdekkap bij het linker achterwiel en vervanging is behoorlijk prijzig.

vulpijp


Lekkage in de auto

De meeste lekkage komt bij de achterlichten vandaan. Lekkage bij de passagiersstoel zit ‘m hoofdzakelijk bij de opening in de koof boven het ventilatiehuis achter het dashboard.

626-koof626-koof2